Digitaal aanbod

Podcasts

Podcast

Heb je genoeg van alle reclame op de radio, of op zoek naar iets nieuws? Ontdek onze digitale collectie podcasts!

Een podcast kan je zien als een praatprogramma dat je altijd en overal kan beluisteren, en het is bovendien volledig gratis! Geniet van het aanbod!   

 

Check it out!

E-books

E-books

Leen vanaf nu gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste e-readers. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. 

Meer over E-books

Digi Dokters

Digitale week apps

Onze tablet en smartphone zijn mooie apparaten, maar het blijven computers en een computer doet niet altijd wat we willen. Vraag daarom advies aan Digidokters Sonja en Marijke! Alle leeftijden kunnen terecht bij onze Digidokters, zowel voor Apple toestellen met het besturingsprogramma 'iOS' als smartphones en tablet met het besturingsprogramma 'Android'.

De vrije raadpleging is elke tweede dinsdag van de maand tussen 17u00 en 18u30.

Fundels

Fundels

Ontdek hier Fundels! Onze digitale prentenboeken en eerste leesboeken voor kinderen met animatiefilmpjes, educatieve spelletjes en oefeningen.

Lees meer

Internet in de bibliotheek

In de bibliotheek zijn openbare pc's beschikbaar om informatie op het internet op te zoeken of om u te ontspannen. U moet u registreren via het inschrijvingsblad om hiervan gebruik te kunnen maken.

Waarvoor gebruikt u de computer?

Openbare computers bib Diepenbeek
  • Op deze computers zijn de standaard bureautoepassingen (Word, Excel, Powerpoint, Adobe Reader, VLC mediaplayer, ...) geïnstalleerd.
  • U mag de digitale catalogus van de bibliotheek raadplegen. Informeer u aan de balie voor meer informatie of enkele nuttige opzoektips.
  • U kan maximaal één uur gebruik maken van een bibcomputer. Indien er voldoende openbare pc's vrij zijn, kan deze periode verlengd worden.
  • Gebruik van het cd-rom/dvd-station en downloaden op usb-stick zijn toegelaten. Maak gebruik van uw eigen koptelefoon of vraag oortjes aan de balie.
  • U kan gebruik maken van de printer (enkel zwart/wit) om internetpagina's af te drukken (€0,20 per pagina)

 

Wi-Fi

Draadloos internet voor uw eigen toestel.

In de bibliotheek maakt u met uw eigen laptop, tablet of smartphone gratis gebruik van een draadloze internetverbinding.

Kranten

Lees digitaal kranten en tijdschriften en zoek in het krantenarchief via GoPress.

Ontdek GoPress