Exposeren?

De bibliotheek op het Marktplein en GC De Plak beschikken over voldoende ruimte om er te exposeren. Zowel kunstenaars van Diepenbeek als kunstenaars van buiten Diepenbeek zijn er welkom, alle disciplines zijn toegelaten voor zover hun werken de goede werking van de bibliotheek niet in het gedrang brengen.

Wat heeft het gemeentebestuur te bieden aan de kunstenaar die tentoonstelt ?  
Het gemeentebestuur verleent de kunstenaar zowel de ruimte als de logistieke ondersteuning om de tentoonstelling te organiseren (ophangsysteem, sokkels, hulp bij opbouw en afbraak ….).  De kunstenaar moet zelf zorgen voor het vervoer van de kunstwerken. 
Het gemeentebestuur zorgt voor de verzekering van de tentoongestelde werken. Hiervoor moet de kunstenaar ten laatste één week voor de plaatsing een lijst indienen met de aard en de waarde van de werken.

De bibliotheek staat in voor de praktische afspraken en bepalingen van periode en duur van de tentoonstelling. De dienst vrije tijd ontwerpt en drukt uitnodigingen en affiches en verzorgt de contacten met de pers. De kunstenaar krijgt naast het digitale bestand ook maximum 100 gedrukte uitnodigingen. De bibliotheek verstuurt uitnodigingen naar officiële instanties of genodigden die een band hebben met het bestuur. De kunstenaar verstuurt zelf de uitnodigingen naar zijn eigen adressenbestand. 

Het gemeentebestuur biedt een kleine receptie aan bij de opening van de tentoonstelling. Voor een uitgebreidere receptie moet de kunstenaar zelf instaan. De tentoonstelling is enkel toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek en GC De Plak. De kunstenaar kan een prijslijst leggen voor de bezoekers van de tentoonstelling. Het personeel van de bib staat niet in voor de verkoop van de kunstwerken. 

Kunstenaars die interesse hebben om te exposeren kunnen een aanvraag met hun motivatie richten aan het College van Burgemeester en Schepenen, Dorpsstraat 14, 3590 Diepenbeek.  Voor meer info: info@diepenbeek.be (Tel.: 011 491 800). Het College van Burgemeester en Schepenen beslist of de tentoonstelling kan plaatsvinden en tegen welke voorwaarden.

Het volledige reglement vind je hier