Voor kinderen

Bib4kidZ

Alle kinderen van 0 tot 13 jaar worden met open armen ontvangen in de jeugdbibliotheek. Ontdek onze uitgebreide collectie boeken, krijg leesadvies op maat of kom onze gezellige kinderleeshoek ontdekken. Ook tal van activiteiten staan op het programma. Klassiekers zijn ondertussen het maandelijks zondagse voorleesuurtje en onder andere de jaarlijkse jeugdboekenmaand.

 

Boekstart


Boekstart

Wij zijn een Boekstart-bib! Wanneer je met je kindje van 15 maanden op controlebezoek gaat bij het consultatiebureau van Kind & Gezin, dan krijg je een uitnodiging om een gratis boekenpakket op te halen in de jeugdbib. We maken je op dat moment graag wegwijs in de bib en schrijven je kindje gratis in.

Meer info over Boekstart vind je hier

 

Kleutervoorlezen

Kleutervoorlezen

Voorlezen is leuk, gezellig én leerrijk! Daarom trakteert de bib elke eerste zondag van de maand op een voorleesmoment, telkens om 11u. Iedereen vanaf 2,5 jaar is welkom, ook ouders en grootouders. Inschrijven is niet nodig. 

 

 

 

Kamishibai

Kamishibai vertelplaten

De Kamishibai is een verteltheaterkastje waarin grote prenten (A3) kunnen worden geschoven. Op de achterzijde van die prenten staat een verhaal dat de kamishibai-verteller voorleest of vertelt. Bij elke nieuwe bladzijde verschuift de verteller een prent uit het kastje, en vertelt hij/zij verder: beeld en taal gaan perfect samen. Een kamishibai-vertelling heeft iets weg van een vertraagde animatiefilm. De kamishibai is een Japanse traditie (kami = papier, shibai = drama, papieren drama dus).

Hoe een Kamishibai werkt, zie je in dit filmpje
 

Fundels

Fundels

Bestaande prentenboeken komen tot leven op een interactieve manier voor kinderen tussen drie en zeven jaar. Het digitale prentenboek omvat een animatie aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten.

Lees meer