Voor volwassenen

Bib aan huis logo

De bib aan huis

Lees jij graag, maar geraak je niet op eigen kracht in de Bib ?
Dan heeft de Bib een mooi aanbod voor jou !
Een medewerker of vrijwilliger van de Bib brengt je boeken, cd’s, dvd’s …. die jij graag wil lezen, beluisteren of bekijken gratis tot bij je thuis.

Lees meer

 

Daisy luisterboeken logo

Daisy luisterboeken

Daisy staat voor Digital Accessible Information System. Dit is de wereldwijde standaard voor luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Het grote voordeel daarvan is dat u zo'n luisterboek kan hanteren als een gewoon boek. U kan in één ruk door lezen, maar u kan ook door het boek bladeren, van zin naar zin, bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk. U kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, een bladwijzer plaatsen enz.

Een Daisy-luisterboek wordt in een studio voorgelezen en op cd-rom gezet. De voorlezers zijn vrijwilligers met een aangename stem, maar ook auteurs lezen geregeld hun eigen boeken bij ons in. Zo'n bijzondere band met de schrijver hebt u alleen bij een luisterboek.
Een boek staat meestal op één schijfje, dikke boeken nemen soms meerdere schijfjes in beslag. Sommige boeken duren erg lang, andere hebt u in een viertal uur beluisterd.

Je vindt ons aanbod Daisyboeken voor volwassenen op de 1e verdieping ter hoogste van de volwassenen romans "A..."

Website luisterpunt 

Grootletterboeken

Grootletterboeken

Het plezier waarmee mensen altijd weer naar een boek grijpen, neemt met het ouder worden vaak af omdat langzamerhand de ogen achteruit gaan. Voor al diegenen die toch graag willen lezen, biedt de bibliotheek boeken aan in een grotere en gemakkelijk leesbare letter. Je kan deze boeken gewoon vrij ontlenen als je lid bent in de bibliotheek.

Je vindt de grootletterboeken terug op de 1e verdieping na de volwassen romans (dus na de letter Z)